Natuurherstel Schoorlse Duinen

Excursie over vervolg werkzaamheden in Dr. Van Steijnbos

03-11-2021 1065 keer bekeken 0 reacties

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 13 november om 10.00u een excursie over de vervolgwerkzaamheden in de Schoorlse Duinen, bij het Dr. Van Steijnbos. Deelnemers bezoeken samen met de projectleider het gebied. Hier worden de werkzaamheden toegelicht en is er ruimte om vragen te stellen.

Dynamiek

In het najaar van 2020 werd een deel van het Dr. van Steijnbos gekapt als natuurherstelmaatregel om meer open ruimte te creëren in het gebied. Het doel is de dynamiek van de wind in de duinen te bevorderen, zodat zeldzame duinplanten en diersoorten behouden blijven en weer kunnen terugkeren.  In dit najaar worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Bestaande uit het frezen van een deel van de stobben en het deels verwijderen van de strooisellaag. Deze werkzaamheden zijn gericht op het creëren van een goede basis voor de verdere ontwikkeling van het gebied. Het gekapte deel van het bos vormt zich zelf geleidelijk om tot duingrasland, een mozaïek van grassen, bloemen en open, zandige plekjes.

Aanmelden

Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit om met medewerkers van Staatsbosbeheer het gebied te bezoeken. De excursie wordt georganiseerd op zaterdag 13 november om 10:00 en duurt ca. 1 uur. De projectleider neemt de deelnemers vanaf het uitzichtpunt bij de Kerf het werkgebied in. Heef u interesse? Meldt u zich dan aan via boswachtersschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl. Aanmelden is nodig i.v.m. de geldende corona maatregelen. Deelname is gratis.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen