Natuurherstel Schoorlse Duinen

Omgevingsvergunning kap Dr. van Steijnbos opnieuw aangevraagd

15-04-2020 1105 keer bekeken 0 reacties

Staatsbosbeheer heeft op 2 april de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het kappen van (de niet verbrande delen van) het Dr. Van Steijnbos ingediend bij de gemeente Bergen. Met de kap van dit bos creƫren we open ruimte in de duinen waarin de wind weer vrij spel heeft.

Dit is noodzakelijk voor het behoud en de ontwikkeling van bijzondere planten- en diersoorten in het duingebied.

Het Dr van Steijnbos beslaat totaal 0,8% van het totale bosoppervlak in de Schoorlse Duinen. Het Leeuwenkuilbos blijft voorlopig staan. Dit is de uitkomst van het overleg dat gedeputeerde Rommel met verschillende partijen voerde naar aanleiding van het ingediende burgerinitiatief Stop de boskap in de Schoorlse en Noord-Kennemerduinen. Het burgerinitiatief is inmiddels ingetrokken.

Staatsbosbeheer wacht de vergunningsprocedure verder af.  De aanvraag wordt gepubliceerd in de Gemeentekrant en op www.officielebekendmakingen.nl. De verwachting is dat de aanvraag wordt afgehandeld op basis van een reguliere procedure met een beslistermijn van maximaal 8 weken.

Meer informatie over de kapwerkzaamheden en een plattegrond van het gebied vindt u bij het onderdeel Vraag en antwoord op deze site.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen