Natuurherstel Schoorlse Duinen

Werkzaamheden verjonging heide zijn begonnen

21-01-2020 3179 keer bekeken 0 reacties

Vandaag zijn de werkzaamheden in de Schoorlse Duinen begonnen die ervoor zorgen dat delen van de heide in de Schoorlse Duinen zich weer kunnen vernieuwen. Op zaterdag 8 februari geeft de boswachter tijdens een fietsexcursie uitleg over de werkzaamheden.

Jonge frisse duinen
De komende weken laat Staatsbosbeheer op plekken begroeiing en enkele centimeters van de humuslaag weghalen. De mineralen en wortels van de struiken blijven behouden. Hierdoor kan de heide weer uitgroeien zodat er jonge frisse struiken ontstaan die voor variatie zorgen. De situatie is ook gunstig voor soorten als schapengras, rendiermos en rode heidelucifer, die we graag weer zien terugkeren in de Schoorlse Duinen.

De locaties waar de werkzaamheden plaatsvinden zijn op onderstaande kaart aangegeven in het paars.


Fietsexcursie
Op zaterdag 8 februari geeft de boswachter uitleg in het veld over de werkzaamheden. Hij vertrekt om 11:00 uur vanaf het Buitencentrum met de fiets. Geef u op via natuurherstelschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl

Natura 2000 beheerplan
Het chopperen van delen van de heide is één van de maatregelen uit het Natura 2000 beheerplan Schoorlse Duinen. De Schoorlse Duinen zijn vanwege de unieke natuurwaarden door Nederland aangemerkt als beschermd natuurgebied binnen het Europees natuur-netwerk Natura 2000. Het doel van Natura 2000 is de unieke natuur te behouden en de verscheidenheid van planten, dieren en hun leefgebieden te herstellen.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen