Natuurherstel Schoorlse Duinen

Platform Schoorlse Duinen van start

10-07-2019 2658 keer bekeken 1 reacties

Een groep van 14 personen gaat Staatsbosbeheer adviseren over thema’s die spelen op het gebied van natuur, recreatie en beheer van de Schoorlse Duinen. Op deze manier wil Staatsbosbeheer de omgeving beter betrekken bij het beleid en de afwegingen die daarbij worden gemaakt.

Na een oproep in lokale en op social media in maart kreeg Staatsbosbeheer ruim 40 recreaties binnen van mensen die willen meedenken, meepraten en adviseren over vraagstukken in de Schoorlse Duinen. Daaruit is een gevarieerde groep mensen samengesteld om zo de verschillende belangen en meningen te waarborgen. Na een eerste kennismakingsbijeenkomst in mei sprak het platform vorige week voor het eerst over inhoudelijke thema’s.

Samenstelling en werkwijze
In het platform zitten onder andere wandelaars, hondenbezitters, ruiters, ondernemers, mountainbikers en mensen met kennis op het gebied van ecologie en (natuur)beleid. Deelnemers nemen op eigen titel plaats, maar kunnen wel een bepaalde gebruikers- of belangengroep vertegenwoordigen. Het platform vergadert 2 tot 3 keer per jaar; aangevuld met themabijeenkomsten. Er is een onafhankelijk voorzitter aangesteld in de persoon van Karen Heerschop, die ervaring heeft opgedaan als bestuurder bij diverse gemeenten en het Goois Natuurreservaat. 

Geluid van de omgeving
Boswachter Publiek Maarten Duinker: ‘We zijn blij met dit nieuwe Platform en ik verwacht dat we hiermee het geluid van de omgeving een plek kunnen geven binnen ons beleid. De adviezen nemen we serieus. We kunnen nu beter inspelen op vragen die er leven en besluiten toelichten. Daar waar ruimte is voor inbreng, zijn we benieuwd naar nieuwe frisse inzichten.’

Volg het platform
Als u opmerkingen of suggesties heeft voor de deelnemers aan het Platform Schoorlse Duinen kunt u dit kenbaar maken via platformschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl. U kunt de ontwikkelingen van het platform volgen via de pagina van het Platform Schoorlse Duinen op deze website. Daar staan ook de namen van de deelnemers vermeld.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

L. Welten 08-10-19 om 21:00

Ik heb een fris nieuw inzicht! Laat dat prachtige gebied zoals het is! Het is zo ongelooflijk mooi... En Nederlands. Een pareltje. Ik kan werkelijk wel janken om wat jullie hiermee van plan zijn. Bij de beesten af, Staatsbosbeheer! Een flater!

Cookie-instellingen