Natuurherstel Schoorlse Duinen

Gezocht: meedenkers met hart voor de Schoorlse Duinen

13-03-2019 2478 keer bekeken 5 reacties

Staatsbosbeheer zoekt betrokken deelnemers voor het nieuw in te stellen Platform Schoorlse Duinen. Zij denken mee, praten mee en geven advies over thema’s die spelen op het gebied van natuur, recreatie en beheer.

Eind vorig jaar heeft Staatsbosbeheer in twee bijeenkomsten met gebruikers en vertegenwoordigers van belangenpartijen de behoefte en contouren van een platform verkend. Daarna is er een onafhankelijk voorzitter gezocht én gevonden. De komende weken staan in het teken van het werven en selecteren van geschikte deelnemers.

Meedenken en delen
Staatsbosbeheer zoekt mensen die een relatie hebben met het duingebied en hier voor een periode van minimaal twee jaar extra tijd en energie in willen steken. Deelname vindt plaats op persoonlijke titel, al kunnen deelnemers wel een groep gebruikers, belangengroep of vereniging vertegenwoordigen. Het volledige deelnemersprofiel, de werkwijze van het platform en het reactieformulier vindt u hier. Reageren kan tot uiterlijk 5 april.

Keuze en kennismaking
Na de sluitingstermijn maken vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer en de gemeente samen met de onafhankelijk voorzitter de keuze voor de groep van circa 10 deelnemers. Bij de samenstelling van het platform kijken zij naar de diversiteit in belangen, interessegebieden en de beroepsmatige achtergrond van deelnemers. Streven is om medio mei een eerste kennismakingsbijeenkomst te organiseren.

Onafhankelijk voorzitter
Karen Heerschop, voorheen interim directeur-rentmeester bij het Goois Natuurreservaat, gaat de rol van onafhankelijk voorzitter vervullen. Ze heeft zowel ervaring in de groene als de politiek-bestuurlijke wereld. Zo was zij onder andere wethouder in Hilversum en waarnemend burgemeester in de gemeenten Zeevang en Wijdemeren. Ze is enthousiast over dit initiatief van Staatsbosbeheer en wil hieraan graag een bijdrage leveren.

Onderschrift: Karen Heerschop

 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

5  reacties

Anoniem 15-04-19 om 19:19

Meedenkers? Is dit serieus? Afgelopen 2 jaar is er toch aardig meegedacht m.b.t. de zeer kleine resterende bospercelen in het westen van de Schoorlse duinen. Resultaat nihil.
Jullie drammen gewoon door. Meedenken is slechts voor de bühne.

Floris 30-03-19 om 11:47

Aanmelden kan door te klikken op het woordje 'hier' in de laatste regel van de derde alinea.

Nathalie Peters koopmans 24-03-19 om 16:44

Hoe kun je je aanmelden dan??

Lonneke Klein-Aarts 22-03-19 om 10:40

Ik meld mij graag aan!

Anoniem 22-03-19 om 8:52

Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

Cookie-instellingen