Natuurherstel Schoorlse Duinen

Staatsbosbeheer ontvangt omgevingsvergunning voor omvorming duinbos Schoorlse Duinen

09-01-2019 2523 keer bekeken 1 reacties

Staatsbosbeheer heeft de omgevingsvergunning voor de omvorming van 20 ha dennenbos naar duingrasland in de Schoorlse Duinen ontvangen van de gemeente Bergen.

In delen van het niet verbrande dr van Steijn bos en het Leeuwenkuilbos worden bomen verwijderd om meer ruimte te maken voor open duinen zodat bijzondere planten- en diersoorten behouden blijven of terugkeren.

Staatsbosbeheer start de werkzaamheden in het veld nadat de gehele procedure is doorlopen.

De officiƫle bekendmaking van de gemeente Bergen vindt u hier.

Meer informatie over de werkzaamheden, waaronder een kaartje met de omvang en exacte locaties van de werkzaamheden, vindt u hier.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Robert

09-03-19 om 22:39

It is beyond comprehension that anyone can see an advantage of removing forest to get back desert-like flying sand dunes in this recreation area. Anyone who wants flying sand today can already go to the area around Petten, not me, for sure. I strongly protest against this destruction of nature, "nature" in Netherland is in any kind man-made. So keep the area beautiful and a FOREST!

Cookie-instellingen