Natuurherstel Schoorlse Duinen

Duindialogen: gesprekken over de werkzaamheden in Schoorlse Duinen

17-09-2018 1850 keer bekeken 2 reacties

Provincie Noord-Holland en Staatsbosbeheer nodigen u uit voor de duindialogen op 5 en 6 oktober 2018 over de werkzaamheden die komende winter plaatsvinden in de Schoorlse Duinen. Doel van deze werkzaamheden is het herstel van de natuur in het duingebied.

De projectleider van de provincie Noord-Holland en de boswachter en ecoloog van Staatsbosbeheer vertellen u tijdens de duindialogen graag meer over de achtergrond en doelen van het Natura 2000 beheerplan Schoorlse Duinen. Er is vooral aandacht voor de geplande werkzaamheden van komende winter. Deze bestaan uit het verwijderen van bomen zodat er meer open duinen ontstaan en het op plekken weghalen van de bovenste bodemlaag zodat de heide zich kan ‘verjongen’. Deze maatregelen zorgen ervoor dat we de voor de duinen kenmerkende plant- en diersoorten behouden en laten terugkeren.

De duindialogen duren circa 2 uur zodat er volop de ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Op vrijdag 5 oktober starten de dialogen om 13:00 uur en om 17:00 uur. Op zaterdag 6 oktober om 13:00 uur. De gesprekken vinden plaats op uitzichtpunt De Zwarte Blink aan de Schoorlsezeeweg in Schoorl. Deze locatie is alleen per fiets bereikbaar. U kunt zich aanmelden via natuurherstelschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl. Per duindialoog kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Bert Evegroen

02-10-18 om 13:43

Via deze weg aanmelden voor de duindialoog op zaterdag 6 oktober bij ‘t uitkijkpunt De Zwarte Blink.
M.v.g. Bert Evegroen, Heereweg 248, Groet. Mobiel nummer: 06 30580061.

Eric Taanman

19-09-18 om 17:51

Ik wil graag mee doen met de duindialoog op vrijdag 5 oktober om 13.00 uur.

Cookie-instellingen