Natuurherstel Schoorlse Duinen

Nieuwe website bundelt alle informatie over natuurherstel Schoorlse Duinen

08-06-2018 583 keer bekeken 0 reacties

Alle informatie over werkzaamheden en natuurherstel in de Schoorlse Duinen is bij elkaar gebracht op een nieuwe website: schoorlseduinen.staatsbosbeheer.nl. Op de website staat uitleg over het hoe en waarom van de werkzaamheden en kunnen bezoekers onder andere reageren op nieuwsberichten.

Tot nog toe stond informatie verspreid op verschillende locaties. Met deze nieuwe website hebben we alle informatie gebundeld. Naast informatie over achtergronden van het natuurherstel in de Schoorlse Duinen, worden er ook nieuwsberichten geplaatst. Hierop kunnen mensen reageren met vragen aan Staatsbosbeheer en met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp. Wij verwachten veel van de reactiemogelijkheid op de site en hopen dat de mensen deze gaan gebruiken. Als we beter weten welke vragen er spelen, kunnen we hierop sneller reageren. Hopelijk draagt dit ook bij aan een beter en vooral duidelijk beeld van onze opgave in de Schoorlse Duinen.

Nieuwe communicatieaanpak
De website past in de nieuwe communicatieaanpak die Staatsbosbeheer voor ogen heeft in de Schoorlse Duinen. We vinden het belangrijk dat mensen goed ge├»nformeerd zijn en weten waarvoor we staan in de Schoorlse Duinen. Zo zijn we dit voorjaar gestart met duindialogen waar ge├»nteresseerden buiten met elkaar en met de boswachter in gesprek kunnen gaan over het bosbeheer. Later dit jaar willen we die weer organiseren. Ook gaat de boswachter regelmatig met de camera op pad om uitleg te geven over het gebied en onze keuzes in beheer. Al deze zaken komen samen in deze nieuwe website.

Draagvlak
Staatsbosbeheer gaat de komende jaren een pakket aan maatregelen uitvoeren om de duinen weer gezond te maken zodat bijzondere planten- en diersoorten kunnen terugkeren en worden behouden. Draagvlak onder de gebruikers en de omgeving is daarbij een van de succesfactoren. De nieuwe centrale website ziet Staatsbosbeheer als een belangrijke stap om de communicatie te verbeteren.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen