Natuurherstel Schoorlse Duinen

Rechter verklaart beroep tegen omgevingsvergunning ongegrond

12-11-2020 1537 keer bekeken 1 reacties

De rechter heeft vanmiddag het beroep dat was ingesteld tegen de omgevingsvergunning voor het omvormen van 7,6 ha dennenbos tot duingrasland in het Dr. Van Steijnbos ongegrond verklaard. Ook de aangevraagde voorlopige voorziening is afgewezen.

Dit betekent dat Staatsbosbeheer door kan gaan met de werkzaamheden in het Dr. Van Steijnbos.

Morgen (vrijdag 13 november) beginnen we aan de westzijde van het Dr. Van Steijnbos met het verwijderen van dennenboompjes op de locatie waar eind jaren ’90 al eens een kap heeft plaatsgevonden. Dit doet dezelfde kleine machine die de afgelopen week aan de oostzijde van het bos aan de slag is geweest met het weghalen van de onderbegroeiing op de werkpaden voor de kapmachines. De fiets- en wandelpaden blijven gewoon toegankelijk. Werkbegeleiders zien er ter plekke op toe dat fietsers en mountainbikers geen gevaar ondervinden van de werkzaamheden.

Later deze maand starten we met het kappen van de dennenbomen in het Dr. Van Steijnbos. Dan worden routes tijdelijk afgesloten en omgeleid. Zie hiervoor ook de veelgestelde vragen over de bomenkap Dr. van Steijnbos.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

H

21-11-22 om 14:34

Dag mooi bos van mijn jeugd, dag fijne geuren. Weg herinnering, alles kapot, lang leve Europa!
 

Cookie-instellingen